Kurum Adı : Doğankent Ümmü Gülsüm Hilmi Cananoğlu Ortaokulu
WEB Adresi : http://ughc.meb.k12.tr
Adres : Kışla Mahallesi Ulus Caddesi DOĞANKENT YÜREĞİR/ADANA

VİZYON
Ümmügülsüm Hilmi Cananoğlu Ortaokulu olarak gelişen ve büyüyen Türkiyenin misyonuna yakışan bireyler yetiştiren bilim ve teknolojiyi eğitim ve öğretim yolunda kullanarak, geleceğimiz olan öğrencilerimizin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştiren, bölgesinde herkes tarafından tercih edilen bir okul olmak.

MİSYON
Ümmügülsüm Hilmi Cananoğlu Ortaokulu olarak misyonumuz Türkçeyi güzel biçimde kullanabilen Devletine Milletine Bayrağına gönül bağı ile bağlı  Kültürel farklılıklarını barış ortamının sağlanmasında kullanan  Kendine ve çevresine güvenen, birbirlerini destekleyen ve kişi hak ve özgürlüklerine saygılı  Kendini önemseyen; kişisel bakımına ve çevre temizliğine önem veren bireyler yetiştirmektir.

Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı :

Derslik Sayısı : Atölye-İşlik Sayısı :
Fen Laboratuarı Sayısı : BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
Isınma Şekli : Klima
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah 07.10 Akşam 18.20
Misafirhane
Bina Kodu : İnternet Bağlantısı :

LOJMAN BİLGİLERİ
Lojman Sayısı :
Lojman Bilgisi : Yok

YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 10 km
Ulaşım : Belediye otobüslerinden 178 ve 179 numaralı otobüsler ile Doğankent Minübüsleri
Yerleşim Yeri Bilgisi : Doğankent, Yüreğir ilçesinin güneyinde; etrafı portakal bahçeleri ile çevrili Karataş İlçesi yolu üzerinde , 25000 nüfuslu şirin bir beldedir.